Aqua park

Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

GRAD Subotica će u septembru raspisati konkurs za izbor arhitektonskog rešenja budućeg akva-parka na Paliću, a početak izgradnje planiran je za narednu godinu, najavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

On je u izjavi Tanjugu rekao da bi prema već donetim urbanističkim planovima ova investicija bila realizovana na parceli površine devet hektara, na potezu od hotela Prezident do Muškog štranda.

Dulić dodaje da veliki broj Subotičana i stanovnika severa Vojvodine koji odlaze u Mađarsku u potrazi za takvim sadržajima, opravdava izgradnju akva-parka, koji može uticati na produženje boravka turista na Paliću, koje sada iznosi u proseku dva noćenja.

"Ideja je da sledeće godine uđemo u izgradnju akva-parka na Paliću. Da bi to realizovali, u septembru ćemo raspisati arhitektonsko-urbanistički konkurs za idejno rešenje tog centralnog banjskog kompleksa, koji predviđa zatvoreni objekat, akva park, spa centar", rekao je Dulić.

Po njegovim rečima, od učesnika na konkursu tražiće se rešenje koje podrazumeva faznost u izgradnji, jer će lokalna samouprava finansirati prvu fazu izgradnje kompleksa, odnosno izgradnju otvorenog dela kompleksa, površine oko hektar i po.

Dulić veruje da će to povećati atraktivnost Palića i privući zainteresovane investitore za ulaganje u izgradnju zatvorenog dela kompleksa i ostalih sadržaja.

"Mi taj plac nudimo već 20 godina bukvalno bez naknade, a zainteresovanih nema. Ovim ćemo podići atraktivnost, jer privatna investicija prati javna ulaganja. Ako Subotica tamo uloži novac, pa se tamo pojavi nekoliko hiljada posetilaca, sigurno će i privatni investitor imati interes da gradi zatvoreni kompleks", smatra Dulić.

Prema njegovim rečima, ideju pozdravljaju i hotelijeri s Palića, koji apeluju da izgradnja započne što pre jer, kako strahuju, u suprotnom će "celokupno hotelijerstvo potpuno zamreti".

"Mislim da je krajnje vreme da se grad uozbilji i izdvoji milion i po do dva milion evra koje će investirati u izgradnju akva-parka, podigne atraktivnost Palića, zainteresuje u perspektivi nekog investitora i u krajnjoj liniji ponudi Subotičanima novo mesto, koje odavno zaslužuju", rekao je Dulić Tanjugu.

Po pitanju obezbeđenja sredstava, gradonačelnik Subotice kaže da bi se sredstva mogla obezbediti putem kreditne linije kod neke od evropskih banaka, kao što je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Reklama

Vremenska prognoza

Prijatelji sajta

 

 

PageRank

Izdvojeno

Vinski salaš Čuvardić

Salaš Čuvardić dočekuje svoje goste ...

Vinski turizam

Vinarija DiBonis

Prva loza Vinarije DiBonis je ...

Vinski turizam

Vinarija Tonković

S ozbirom da je „kadarka“ sa juga ...

Vinski turizam

Vinarija Zvonko Bogdan

Kapije Vinarije Zvonko Bogdan su ...

Vinski turizam

Popularni hoteli

Hotel Park

Sakriven je u stoletnoj šumi kanadskih platana, 50 metara od obale Palićkog jezera. Hotel…

Vila Larus

Novo izgrađena Villa po tradicionalnom palićkom stilu se nalazi na Kanjiškom putu 300m od…

Hotel Jezero

Uvučen u stoletnu šumu, nalazi se na samo 50m od ženskog štranda, same obale Palićkog…

Popularne vile

Vila Stars

PROMOTIVNE PONUDE Vila Stars nalazi se nedaleko od centra Palića u mirnom kraju. U okviru…

Vila Elizabet

Na najlepšem delu Palića, na samoj obali jezera nalazi se naš objekat koji Vam nudi sobe…

Vila Vivien

Nedaleko od samog srca Palića, u prelepom zelenilu oko Palićkog i Omladinskog jezera…

Popularni restorani

Jelen salaš

Na samo kilometar od prelepog Palićkog jezera, okružen šumom i ravnicom, nalazi se salaš.…

Mala gostiona

Klasični restoran Mala gostiona **** u svojoj bogatoj ponudi nudi specijalitete…

Abraham

Poznat po mađarskim kulinarskim specijalitetima, nalazi se na ulasku u naselje Palić i…

Marketing

 
         064/ 199-29-22