Skupštinski odbori zasedaju na Paliću

Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Izvor: Subotica.rs

Članovi Odbora za zaštitu životne sredine i Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Narodne skupštine Republike Srbije danas su, u konferencijskoj sali Kongresnog centra „Velika terasa“, na Paliću, održali sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Agencije za zaštitu životne sredine.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šime Ostrogonac i Grgur Stipić, šef Kancelarije za poljoprivredno zemljiše u državnoj svojini, upoznali su prisutne predstavnike odbora pri Skupštini Srbije sa karakteristikama poljoprivrede Subotice i problemom koji se odnosi na godišnji Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Modest Dulić je istakao da već šest godina poljoprivrednici obrađuju poljoprivredno zemljište u državnoj svojini putem javnog nadmetanja, zahvaljujući čemu su osnažili svoja gazdinstva, a da lokalna samouprava ostvaruje oko 100 miliona godišnjih prihoda od zakupnine koji se namenski korisiti za programe uređenja kanalske mreže, podizanja vetrozaštitnih pojaseva, uređenju atarskih puteva i druge projekte od lokalnog značaja. On je izjavio da u toku sutrašnjeg dana od Ministarstva poljoprivrede očekuje saglasnost za izdavanje u zakup oko 14.000 hektara obradivog državnog zemljišta na teritoriji Subotice, i dodao da je grad Subotica krajem avgusta nadležnom ministarstvu predao zahtev za davanje saglasnosti na program.

Predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Skupštine Srbije Aleksandar Senić je, obraćajući se novinarima, kazao da će zbog odsustva predstavnika Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede moguća rešenja ovog problema biti prezentovana tek sutra. On je naglasio da ima ekskluzivnu informaciju da će program izdavanja zemljišta u zakup biti usvojen u gradu Subotici sutra, tako da se, kako je rekao, konačno rešava i taj Gordijev čvor.

Odbor za zaštitu životne sredine i Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Narodne skupštine Republike Srbije nastavljaju sutra na Paliću zajedničku sednicu. Dnevnim redom predviđeno je da bude reči o zagađenju zemljišta i vodenih tokova u Srbiji. Sednica će se održati u konferencijskoj sali Kongresnog centra „Velika terasa“ na Paliću, od 11 časova.

 

Reklama

Vremenska prognoza

Prijatelji sajta

 

 

PageRank

Izdvojeno

Vinski salaš Čuvardić

Salaš Čuvardić dočekuje svoje goste ...

Vinski turizam

Vinarija DiBonis

Prva loza Vinarije DiBonis je ...

Vinski turizam

Vinarija Tonković

S ozbirom da je „kadarka“ sa juga ...

Vinski turizam

Vinarija Zvonko Bogdan

Kapije Vinarije Zvonko Bogdan su ...

Vinski turizam

Popularni hoteli

Hotel Park

Sakriven je u stoletnoj šumi kanadskih platana, 50 metara od obale Palićkog jezera. Hotel…

Vila Larus

Novo izgrađena Villa po tradicionalnom palićkom stilu se nalazi na Kanjiškom putu 300m od…

Hotel Jezero

Uvučen u stoletnu šumu, nalazi se na samo 50m od ženskog štranda, same obale Palićkog…

Popularne vile

Vila Stars

PROMOTIVNE PONUDE Vila Stars nalazi se nedaleko od centra Palića u mirnom kraju. U okviru…

Vila Elizabet

Na najlepšem delu Palića, na samoj obali jezera nalazi se naš objekat koji Vam nudi sobe…

Vila Vivien

Nedaleko od samog srca Palića, u prelepom zelenilu oko Palićkog i Omladinskog jezera…

Popularni restorani

Jelen salaš

Na samo kilometar od prelepog Palićkog jezera, okružen šumom i ravnicom, nalazi se salaš.…

Mala gostiona

Klasični restoran Mala gostiona **** u svojoj bogatoj ponudi nudi specijalitete…

Abraham

Poznat po mađarskim kulinarskim specijalitetima, nalazi se na ulasku u naselje Palić i…

Marketing

 
         064/ 199-29-22